Populära tv-spel

  1. Home
  2. /
  3. games
  4. /
  5. Populära tv-spel

Populära tv-spel

Posted in : games on by : Kurt Persson

Trots att spel på nätet och casinon har ökat minskar inte tv-spelen i popularitet. Det produceras ständigt nya och många behåller sin popularitet år efter år. Här kan vi till exempel nämna The Legend of Zelda som finns i flera versioner och där spelaren antar karaktären Link. Vi får inte heller glömma Super Mario som fullständigt tog spelarna med storm och som än idag spelas av miljoner användare. I takt med att tekniken och dess funktioner förbättras, lanseras det varje år nya tv-spel och 2017 kom det faktiskt ut två nya spel i serierna om Zelda och Super Mario.

Nya Zelda och Super Mario

Båda dessa spel har sina följare och de är inte helt okritiska till tidigare versioner men det verkar som att The Legend of Zelda: Breath of the Wild faller dem i smaken och spelet toppade listorna för bästa tv-spel 2017. Med en öppen värld där det finns obegränsade möjligheter att utforska och upptäcka skäds inga ord och spelet har även kallats för det bästa i Zelda-serien. Detsamma gäller för Super Mario Odyssey där Nintendo har utvecklat hur man samlar månar och lagt till olika funktioner om hur man interagerar och attackerar föremål i spelet. Kanske inte den bästa utgåvan men det hamnade ändå i topp.

Andra roliga tv-spel

Det går att nämna fler som kom ut så tidigt som 1998, till exempel Starcraft eller varför inte Halo 3 från 2007? Det som fångat många är ett rollspel från Japan – Persona 5. Här ska spelaren försöka göra Jokers, huvudkaraktärens, relationer till andra bättre. Det går att delegera tiden i spelet så att man kan träna sin karaktär. Det har även ett mycket explosivt och snabbt stridssystem. Men striden är inte allt utan spelet har även en story som tilltalar. Även Nintendos omarbetade Gameboyspel, Metroid: Samus Returns, är en hit bland spelarna. Med nya funktioner och uppdaterad grafik är det ett mycket spännande spel.